Yeni Sayfa 1
Yeni Sayfa 1
Genel
Kabul Koşulları
Program Ücretleri
Öğrenci Yaşamı
Öğrenci Dağılım İstatistikleri
Konaklama
Haberler
Öğrencilerimiz
Galeri
Yeni Sayfa 1
 İNGİLTERE ÜNİVERSİTELERİ
American Inter Continental University
Anglia Ruskin University
Arts University College at Bournemouth
Bournemouth University
Brunel University
Canterbury Christ Church University
City University London
Coventry University
Durham University
Glasgow Caledonian University
Glasgow School of Art
Istituto Marangoni
King’s College London
Liverpool Hope University
Liverpool John Moores University
London Metropolitan University
Manchester Metropolitan University
Middlesex University
Newcastle University
Oxford Brookes University
Queen’s University Belfast
Royal Holloway, University of London
Roehampton University
Royal Agricultural College
Sheffield Hallam University
Southampton Solent University
Swansea University
The University of Northampton
University of Brighton
University of Chester
University of Chichester
University of East Anglia
University of Essex
University of Exeter
University of Leeds
University of Glamorgan
University of Plymouth
University of Sunderland
University of Stirling
University of Warwick
University of Winchester
University of Wolverhampton
University Campus Suffolk
NEWCASTLE UNIVERSITY ÖĞRENCİLERİMİZ

Berna Uygun - Medicine

Okulumun yurt dışı danışmanın (Dr Şehrazat Sarıdereli) önerisi üzerine ATEC danışmanlık firmasından randevu aldım. Sadece İngiltere başvurularıyla ilgilenmeleri ve geçen sene okuldan çok yakın bir arkadaşımın Oxford’a başvurusundaki yardımları ve devamındaki kabulü sanırım etken oldu benim ATEC’le görüşme yapmak istememde. İyi ki de bu tercihte bulunmuşum diyorum şimdi.

Daha önceleri Almanya ve Avusturya’da tıp eğitimi görmek istemem nedeniyle ne İngiltere Üniversiteleri, ne de sistem hakkında bilgim vardı.

ATEC bana bu ani karar değişikliğimden sonra başvurular sırasında çok destek oldu. Bilinenin aksine İngiltere’nin aslında eğitim ücretlerinde diğer ülkelerden çok da farklı olmaması ve tıptaki başarı oranı beni en çok bu tercihi yapmama sürükledi.

İlk görüşmemizde akademik başarımı ve bir üniversiteden beklentilerim üzerinde konuşarak benim için en uygun üniversiteleri belirledik. Tıp başvurularının son başvuru tarihi diğer bölümlerden çok daha önce olduğundan bunun da ötesinde yakın bir geçmişte İngiltere tıp fakültesine Türkiye’den bilinen hiçbir kabulün de olmaması bizleri hem panik hem de yorucu bir yola soktu. ATEC’in en çok bana bu noktada ve bundan sonrasında faydası dokundu. Çünkü başvurumu baştan sona takip edip gerek üniversitelerle gerek de tıp fakülteleriyle birebir iletişimde olup benim tercih ettiğim üniversitelerin beklentilerini öğrenerek başvurumu eksiksiz yapılandırmama yardımcı oldular. Arkadaşlarımdan da takip ettiğim üzere bu firmanın diğer danışmanlık firmalarından en belirgin farkı da sanırım buydu. Hem başvuru aşamasında hem de başvuru sonrası ve hatta kabulün ardından vize alıp da okula yerleşmeme kadar her aşamada takipçim oldular ve gerektiği her noktada destek ve yardımlarını esirgemediler. Diğer birçok firma başvuru yapıldıktan sora öğrenciyi kaderiyle baş başa bırakıyor ve başvurudaki basit bir eksiklik sebebiyle öğrencinin o okul tarafından reddedilmesine bir nevi göz yummuş oluyor.

Başvuru tercihlerimi Cambridge, UCL ve Newcastle tıp fakültelerinden yana kullandım. ATEC’in üniversite ile olan görüşmelerinden edindiğim bilgi dâhilinde 4. bir tıp fakültesi yerine Newcastle Üniversitesinin Biomed ve Biokimya bölümlerine başvuruda bulundum böylece tıp fakültesinden olası bir ret durumunda eğer bu bölümlerden herhangi birinden kabul alırsam ortalamamı yüksek tutma koşulunda 2. senemde tıbba yatay geçiş hakkım doğacaktı. UCL ve ardından Newcastle Üniversindeki başarılı bir “medical interview” ardından Newcastledan şartlı kabül aldım. Daha sonrasında ÖSS sonucunda da Tıp fakültesini kazanmama rağmen gerek Newcastle’ın dünya sıralamasındaki konumu, klinik ağırlıklı eğitim sistemi ve şehri ilk gördüğümden beri bana “ben burada uzun süreler severek yaşayabilirim” dedirten düzeni sebebiyle tercihimi Newcastle’dan yana kullandım. ATEC’e bana “kesinlikle doğru yerdeyim” dedirten bu üniversiteye yönlendirmeleri ve üniversiteye yerleşmeme kadar ki olan döneme kadar verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim.
 


 

Cem Kanier - Newcastle

Sevgili Ali Bey ve Susan Hanım;

Oğlumuz Cem KANIER ilk 2007-2008 öğrenim yılı TED Bursa Koleji ziyaretinizde tanıştı sizlerle…
ATEC olarak yapmış olduğunuz yurt dışı okul tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarınız ile pekişti arzu ve düşünceleri. Sizler onu o sizleri o tarihten bu yana (Ekim-2010) hiç bırakmadınız.

 Daha önceleri Almanya ve Avusturya’da tıp eğitimi görmek istemem nedeniyle ne İngiltere Üniversiteleri, ne de sistem hakkında bilgim vardı. Yönlendirmelerinizle karar verdi İngiltere -Newcastle de okumaya. Bu yolculukta gerek okul seçimi gerekse hedeflediği puanlarda hep sizin önerileriniz vardı. Sonunda okula kabulü yine sizlerin müjdesi ile geldi. Ön kaydımızı yaptırmış, okul ve yurt ücretimizi yatırmış, okulun açılmasına iki ay kala, birlikte vize müracaatımızı yapmış, her şeyin hazır olduğunu düşünürken, bir türlü vizemiz çıkmadı. Bu bekleyişin, uçağımızın sabah kalkış gününden bir gün önceki mesai saati bitimine, bir saat kalaya kadar devam ettiği düşünüldüğünde, yaşamış olduğumuz duygular sanırım her anne baba tarafından tahmin edilebilecek boyutlardadır.

Bizler bir yandan;
Uçak biletleri acaba ötelenmeli mi?
Yoksa gidemeyecek mi?
Bir daha vize başvurusu mu gerekecek?
Okula zamanında gidemez ise bundan sonraki öğrenim hayatı ne olacak?

Gibi bir sürü karamsar duygu içerisinde iken bile yine yanımızda sizler vardınız. Bize her zaman moral vermeye çalışarak son dakikaya kadar ümidimiz olduğunu hep sizler söylediniz. Tüm olanaklarınızla bir hafta boyunca her gün konsolosluğa çektiğiniz fakslarla, rahatsızlık uyandırarak hatalarını fark etmelerini sizler sağladınız. Eğer siz ve tecrübeleriniz olmasa idi sanırım bu başlangıcı yapabilmemiz hem veli olarak şahsımız hem de çocuğumuz açısından mümkün olamayacaktı.

Üstelikte tüm bu çaba ve yardımlarınız için sizlere hiçbir ücret ödemedik, bizden hiçbir beklentiniz olmadı. İnanıyoruz ki sizler gibi profesyonel bir ekipten yardım almadan bu yolculuğa çıkmak büyük yanlışlıktır ve başarıya ulaşabilme oranı oldukça düşüktür.

Bu inançla;
Faaliyetlerinizin tüm üniversite adayı örgencilerimizi kapsayabilecek boyutlarda olabilmesi, onların da sizlerden danışmanlık alabilme şanslarının olması, yurt dışı eğitimlerinin ilk adımlarını doğru atmaları, bu sayede onlarında başarılı olabilmeleri ve istedikleri hedeflere ulaşabilmeleri en büyük temennimiz.
Başarılarınızın mutlak devamını temenni eder, sizlere bir kez daha tüm çabalarınız ve bizim için yaptıklarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Bunu bir son değil başlangıç olarak kabul ediyoruz. Önümüzde birlikte birçok kararlar alıp, daha nice zorlukları yeneceğimiz çalışmalar olduğu bilinci ile yola devam diyoruz.

Saygılarımızla…
Zeliha - Bülent KANIER
 


 

Yasemin Karanis - Biomedical Sciences

Teşekkürler ATEC!

Kızımız Yasemin, Eyüboğlu Koleji IB fen bölümünde okumaya başladığında İngiltere’de Biomedikal Bilimler dalında üniversite eğitimi almayı hedeflemişti. Bu dönem içinde İstanbul’da birçok danışmanlık şirketinin öğrenci adaylarına yol gösterdiğini duyduk.

Ancak okulun da tavsiyesi ile ATEC’den Susan hanımla tanıştık. Gerek kızımın eğitim görmek istediği alanda en iyi üniversitelerin bulunması konusunda, gerekse tahmini IB notunu göz önünde bulundurarak tercihlerimizi birlikte yaptık ve bizim adımıza başvuruyu gerçekleştirdiler. Bu şekilde UCAS sistemine ATEC’le girdik. Bundan sonraki süreçte her tür dokümanın tamamlanması konusunda Susan hanımın titiz takibine hayran kaldığımı belirtmek isterim. Sonuçta kızım IB’de başarılı bir derece aldı ve bugün Newcastle Üniversitesi Biomedical Sciences 1. sınıfında öğrenimine devam ediyor. Gittiği okuldan, arkadaş çevresinden, şehirden ne kadar mutlu olduğunu gidip kendi gözlerimizle gördük. ATEC yetkilileri Susan hanıma ve Ali beye teşekkür ediyorum ve tüm adaylar için bir önemli noktayı daha belirtmek istiyorum. Bu süreç boyunca ATEC’in bizden hiçbir maddi talebi olmadı. Ödediğim tek bedel UCAS başvurusuyla yapılması gereken ve UCAS’a ödenen cüzi bir bedeldi. Susan hanıma ayrıca Yasemin’in kampus konaklaması konusundaki yardımları, okulun burs imkanları konusunda bizi aydınlatması ve gerekli formlarda yardımcı olması, hatta üniversiteye başladıktan sonra dahi ilgisini esirgememesi nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum.

Ömer Karanis
Ajans Medya A.Ş.
Yeni Sayfa 1

Ana Sayfa | Hakkımızda | Üniversiteler | Liseler | Dil Okulları | Öğrenci Rehberi | Öğrencilerimiz | İletişim

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Kadıköy | Atec Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı | Atec Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ankara | Atec Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı İstanbul


Adres: Altıyol, Osmanağa Mh. Bahariye Cd. Alkan Apt. No 44/11 34714 Kadıköy - İSTANBUL Tel: +90 216 550 12 -13 -14 -15 Fax: +90 216 550 12 16 Ofis
Gsm: 0554 499 13 13 Gsm: +532 731 43 41

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi, Gümüşsoy İş Hanı No:79 K:3 D:11 Kavaklıdere - ANKARA Tel: 0312 426 26 83 - 426 26 84

Fax: 0312 426 26 81 Gsm: 0535 296 45 09 - 0505 235 45 53

Adres: BELL Yurtdışı Eğitim Kurtuluş Mahallesi, Eski Metro Sinema Sokağı, İkizler Apartmanı, No:15 ADANA Tel: 0322 458 69 40
Atec Yurtdışı Eğitim  | Alan Adı | Oto